1. Innledning

Valdres Motor & Bilskade AS («vi») er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

2. Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

  • Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du kjøper eller bestiller en vare eller tjeneste, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Du kan velge å gi oss mer informasjon om deg selv, men vi spør aldri om mer informasjon enn vi trenger for å selge den varen eller utføre den tjenesten du har kjøpt eller bestilt.
  • Kjøpsinformasjon: Informasjon vi får når du kjøper en vare eller bestiller en tjeneste av oss, som hva du har kjøpt, pris og betalingsmetode (f.eks. Visa).
  • Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du er eller har vært i kontakt med oss som f.eks. eposter sendt mellom oss.
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der.

3.  Hva bruker vi personopplysningene til

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

  1. Tilby nettside: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i.
  2. Gjennomføre kjøp: Vi bruker opplysninger for å gjennomføre ditt kjøp av varer og tjenester, bl.a. for å sende deg varer, motta betaling og lagre kjøpshistorikk.
  3. Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold.
  4. Markedsføring: Vi bruker din kontaktinformasjon (f.eks. adresse) til å sende deg anbefalinger og informasjon om våre produkter og tjenester. Vi kan bruke profileringsopplysninger for å gjøre anbefalingene og informasjonen mest mulig relevant for deg, med mindre du har motsatt deg dette.
  5. Lover og forskrifter: Vi bruker opplysninger til å lagre data iht. bokføringsloven.

4. Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler personopplysninger med selskaper som transporterer varer som sendes fra oss og til deg som kunde. Vi deler også personopplysninger med ditt og motpartens forsikringsselskap i forbindelse med skadereparasjoner.

5. Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

6. Dine rettigheter

Du kan ha rett til å be oss om å:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger vi har lagret om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare.
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger.
  • Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering.
  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

7.  Cookies

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt.

8.  Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på denne nettsiden

9.  Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss kan du benytte følgende kontaktinformasjon:

Kontaktperson: Frode Leirhol, daglig leder

Telefonnummer: 61 34 45 40

E-postadresse: post (a) valdresbilskade.no

Adresse: Lomen Industriområde, 2973 Ryfoss